Shtëpia Botuese Toena

Të dhënat e Librit

E Shfytyruar – Rania AL-BAZ

Author:

700ALL

Përktheu: Nasi Lera
ISBN: 978 – 99943 – 1 – 300 – 6
Formati: 13×20 cm
Faqe: 200

 

Kategoritë , .

Përshkrimi Librit

Rania përfaqësonte për të gjitha gratë zhvillimin, ajo çelte rrugë të reja. Por këtë gjë nuk mund ta duronte i shoqi. Xheloz i sëmurë, më 4 prill 2004, ai e rreh më fort se zakonisht, duke i thyer fytyrën, pastaj duke e lënë si të vdekur para një spitali, para se të marrë arratinë. I duhen katër ditë në koma dhe trembëdhjetë operacione për të rigjetur tiparet e saj: kjo provë e tmerrshme, e përhapur nga të gjitha mediat e botës, preku autoritetet e Arabisë Saudite. Ky fakt i ndryshëm u kthye në një çështje shtetërore, duke pasur për sfond gjendjen e gruas në vendet myslimane.
Interesi i këtij libri është të tregojë se gratë në ato vende të traditës, mund dhe duhet të trajtohen si qenie njerëzore, pa mohuar aspak origjinat dhe fenë e tyre.
Një libër zgjuarsie, guximi dhe shprese.

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Vlerësime

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër

Bëhuni i pari që vlerëson “E Shfytyruar – Rania AL-BAZ”