Shtëpia Botuese Toena

Të dhënat e Librit

historia-e-ilustruar-e-botes-enciklopedi (1)

Historia e ilustruar e botës

2,500ALL

Faqe: 290
Formati: 21×29,7 cm
ISBN: 99927 1 961  3

Kategoria .

Përshkrimi Librit

Historia e njerëzimit që nga zanafilla e deri në ditët e sotme. Qëllimi i vërtetë i përvojës njerëzore dhe shtrirja e madhe e kohës, mjaftojnë për të habitur historianët, ndërsa lexuesi i zakonshëm s’do të dinte nga t’ia mbante nëse do t’i duhej të shpjegonte sidomos ngjarjet më të fundit. Historia e Ilustruar e Botës është hartuar me qëllimin që të mbushë këto zbrazëti, duke dhënë një pamje të përgjithshme të historisë së botës qysh nga origjina e planetit, deri në ditët e sotme. Përqasja jonë është ndërkombëtare, me shumë faqe të kushtuara historisë së Islamizmit, Afrikës, dhe Lindjes së Largët, krahas historive të trazuara të Evropës dhe Amerikës. Hartat e vendosura pothuajse në çdo faqe, përcaktojnë vendndodhjen e popujve dhe ngjarjeve, ndërsa paraqitjet e shkurtra dhe të kuptueshme historike mbështeten prej kronologjish, diagramash dhe nga mbi 2000 ilustrime me ngjyra, secili me nga një poshtëshkrim që shpjegon ngjarje të veçanta, objekte arti dhe njerëz. Historia e Ilustruar e Botës ofron një panoramë të përmbledhur të kalimit të madhërishëm të historisë mbi tokë, nga Bing Bengu drejt e në agimin e shekullit XXI.

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Vlerësime

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër

Bëhuni i pari që vlerëson “Historia e ilustruar e botës”