Shtëpia Botuese Toena

Të dhënat e Librit

Kujtesë e shpikur – Hiqmet Meçaj

Author:

600ALL

ISBN : 978 – 99943 – 1 – 476 – 8
Formati : 14 x 20 cm
Faqe : 356

 

Kategoritë , .

Hiqmet Meçaj në poezinë e sotme shqipe është një zë i qartë e origjinal. Meçaj është poet me kulturë e përkushtim krijues, që e ndien pulsin e jetës dhe ndjek zhvillimet aktuale të poezisë, por nuk flirton me trillet e modës.
Poezia e Hiqmet Meçajt ka larmi temash dhe formash shprehëse. Ai është poet që arrin të vendosë baraspeshën ndërmjet fjalës dhe idesë, formës dhe përmbajtjes, intimes dhe shoqërores, lokales dhe universales, modernes dhe tradicionales. Ritmi dhe mendimi tek ai janë po ashtu në harmoni. Ritmi ndjek mendimin; mendimi përcakton ritmin.

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Vlerësime

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër

Bëhuni i pari që vlerëson “Kujtesë e shpikur – Hiqmet Meçaj”