Shtëpia Botuese Toena

Të dhënat e Librit

Legjenda e Lindjes Sime - Besnik Mustafaj

Legjenda e lindjes sime

Author:

700ALL

Lloji: Poezi
ISBN: 978-99943-1-770-7
Formati: 14×20
Faqe: 200

Përshkrimi Librit

Kjo është një përzgjedhje e krijimtarisë poetike së Besnik Mustafajt, e shkruar në dhjetëvjeçarin 1976-1986.
Një pjesë e mirë e vjershave të përfshira në këtë botim pasqyrojnë lojën e mundimshme, aspak argëtuese, me censurën dhe me autocensurën. Ato shprehin dëshirën e autorit për të shndërruar në poezi jo gjithmonë parullat, me të cilat ishte i mbushur realiteti përreth, por kontradiktat, tronditjet, zhgënjimet dhe shpresat që zgjoheshin brenda tij kur ballafaqohej ditë pas dite me historinë shqiptare, kur zbulonte e rizbulonte femrën, kur trembej apo ngazëllehej në përditshmërinë e tij për shkak të sjelljes së njerëzve me njëri-tjetrin apo edhe me natyrën, me kafshët.
Ky është botimi i tretë për këtë antologji, i cili nuk është krejt i njëjtë me dy të parët.

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Vlerësime

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër

Bëhuni i pari që vlerëson “Legjenda e lindjes sime”