Shtëpia Botuese Toena

Të dhënat e Librit

MITET – MITOLOGJIA KLASIKE NË ARTET PAMORE

2,000ALL

Formati: 12 x 16 cm
Faqe: 1000
Çmimi: 2000 lekë

Përshkrimi Librit

“MITET – MITOLOGJIA KLASIKE NË ARTET PAMORE” paraqet rreth 550 imazhe, ndër të cilat piktura, skulptura, mozaikë, qeramika e kamé (stoli).
Mitete greke, me pasurinë e tyre të pafundme historike, kanë hyrë gjithmonë nëpër shtëpitë e botës së quajtur perëndimore, qoftë në formën e burimeve letrare të mbijetuara, qoftë nëpërmjet prodhimeve të reja letrare, artistike, teatrore ose kinematografike, por kësaj radhe, me anë të këtij libri, duket se vijnë ndryshe, ku lexuesi do të ketë mundësi të shfletojë veprat e shumta që nga arti antik në atë modern, të të gjitha miteve, nga artistë të të gjitha kohëve, me shpresën që të ngjallë tek ata pasionin e vërtetë për termat mitologjikë, paraqitjen e tyre në art dhe të mund të lexojë një fjalës të përmbledhur, një enciklopedi të vogël, që përshkruan të gjithë heronjtë, perënditë dhe perëndeshat, që me bëmat dhe vlerën simbolike të tyre kanë frymëzuar shumë krijime.

Shpërndaje në rrjetet sociale:

“Arti lan nga shpirti pluhurin e jetës së përditshme.”
| Pikaso |

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Vlerësime

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër

Bëhuni i pari që vlerëson “MITET – MITOLOGJIA KLASIKE NË ARTET PAMORE”