Shtëpia Botuese Toena

Të dhënat e Librit

Në Tiranë kur s’ke ç’të bësh

Author:

350ALL

Kategoria: Tregime
ISBN: 99927 1 708 4
Formati: 12×20 cm
Faqe: 120

Kategoritë , .

Përshkrimi Librit

Tregime të shkurtra, me tema të ndryshme të përditshmërisë, që zbulohen mjaft bukur nga syri i shkrimtarit.

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Fatos Arapi ka lindur në qytetin e Vlorës më 1929. Po atje kreu shkollën e mesme, ndërsa studimet e larta i vazhdoi në Bullgari për matematikë dhe ekonomi. Ka punuar shumë vjet si gazetar, si dhe pedagog në Universitetin e Tiranës. Ka botuar: vëllimet poetike Shtigje poetike, Eklipsi i ëndrrës, Poema e vjersha, Vëllezër hamletë, etj.; romanet Dhjetori i shqetësuar, Shokët, Deti në mes; dramat Partizani pa emër, Qezari dhe ushtari i mirë Shvjek në front e diku; studimet Këngë të moçme shqiptare, Çështja shqiptare dhe kriza ballkanike; përkthimet Këngë të popujve, Poezi (të Pablo Nerudës), Poezi turke të shek. XX etj. Ky autor është vlerësuar me çmime kombëtare dhe ndërkombëtare për poezinë e tij.

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Vlerësime

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër

Bëhuni i pari që vlerëson “Në Tiranë kur s’ke ç’të bësh”