Shtëpia Botuese Toena

Të dhënat e Librit

net-te-ftohta-ne-bregdet

Net të ftohta në bregdet – Gjergj Vlashi

Author:

600ALL

ISBN 99943-1-147-6
Faqe: 236
Formati: 12×20 cm

Kategoritë , .

Përshkrimi Librit

Shkrimtari Gjergj Vlashi në bërthamën e tij poliedrike, te tregimi e shfaq veten më mirë, në një plotësi të gjithanshme. Proza e tij e shkurtër bie në sy për detajet jetësore, për thjeshtësinë e rrëfimit, për joshjen ndaj subjekteve pa bujë dhe origjinalë. Detaji, te proza e Gjergj Vlashit, ka shumë rëndësi. Kështu, në tregimet “Net të ftohta në bregdet”, “Mjeshtri”, aventurat moderne të “Damian P.”, apo “Djaloshi dhe gjarpri”, nëpërmjet shumë detajeve, di të krijojë një plotësi artistike joshëse.
Tregimet me subjekte që mbështeten në elemente biografikë zënë një vend të rëndësishëm në prozodinë e Gjergj Vlashit, një shkrimtar që e zotëron mirë lëndën dhe me sqimë arrin të gdhendë figurat për të cilët i shpreh haptas simpatitë, si për Ndre Mjedën, Aleksandër Moisiun, Mujo Ulqinakun, Jordan Misjan, etj.

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Vlerësime

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër

Bëhuni i pari që vlerëson “Net të ftohta në bregdet – Gjergj Vlashi”