Shtëpia Botuese Toena

Të dhënat e Librit

Njerëz të krisur

Author:

500ALL

Kategoritë , .

Përshkrimi Librit

Dritëro Agolli ka lindur në Menkulas të Devollit (Korçë) më 1931. Mësimet e para i mori në vendlindje, ndërsa studimet e larta në San-Peterburg. Ka qenë kryetar i Lidhjes së Shkrimtarëve (1973-1992), deputet në Kuvendin e Shqipërisë. Është shkrimtar i kompletuar në kuptimin e plotë të fjalës.

Ka shkruar vëllimet me poezi: Në rrugë dola, Hapat e mia në asfalt, Shtigje malesh e trotuare, Mesditë, Udhëtoj i menduar, Pelegrini i vonuar,… poemat: Nënë Shqipëri, Baladë për tim atë dhe për vete,…romanin Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo, etj. Poezitë e tij janë përkthyer në më shumë se 14 gjuhë të botës.

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Vlerësime

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër

Bëhuni i pari që vlerëson “Njerëz të krisur”