Shtëpia Botuese Toena

Të dhënat e Librit

Fatos Arapi - ah sikur te isha nje perralle

Nuk shitet shpirti në Tetor

Author:

300ALL

Kategoria: Tregime
ISBN: 99927 1 559 6
Formati: 13×20 cm
Faqe: 128

Kategoritë , .

Përshkrimi Librit

Vëllim me katër novela, që fare mirë mund t’u vihet emri tregime interesante.

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Fatos Arapi ka lindur në qytetin e Vlorës më 1929. Po atje kreu shkollën e mesme, ndërsa studimet e larta i vazhdoi në Bullgari për matematikë dhe ekonomi. Ka punuar shumë vjet si gazetar, si dhe pedagog në Universitetin e Tiranës. Ka botuar: vëllimet poetike Shtigje poetike, Eklipsi i ëndrrës, Poema e vjersha, Vëllezër hamletë, etj.; romanet Dhjetori i shqetësuar, Shokët, Deti në mes; dramat Partizani pa emër, Qezari dhe ushtari i mirë Shvjek në front e diku; studimet Këngë të moçme shqiptare, Çështja shqiptare dhe kriza ballkanike; përkthimet Këngë të popujve, Poezi (të Pablo Nerudës), Poezi turke të shek. XX etj. Ky autor është vlerësuar me çmime kombëtare dhe ndërkombëtare për poezinë e tij.

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Vlerësime

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër

Bëhuni i pari që vlerëson “Nuk shitet shpirti në Tetor”