Shtëpia Botuese Toena

Të dhënat e Librit

Shtegtimi i unazës – Karmine Abate

Author:

600ALL

Përktheu: Dritan Çela
Faqe: 232
Formati: 13×20 cm
ISBN: 978 – 99943 – 1 – 265 – 8

Kategoritë , .

Përshkrimi Librit

Në romanin e tij autori na bën pjesëmarrës të historisë, të traditave, dokeve e zakoneve të njerëzve të tij, shqiptarëve të Italisë, që qysh para ardhjes së refugjatëve të rinj, arrinin numrin dyqind mijë vetë, të vendosur në shtatë krahina të Italisë jugore. Romani tregon ndodhitë e një familje kalabreze-arbëreshe, e ankoruar, nga njëra anë, te një identitet gjuhësor e kulturor minoritar e tradicional dhe, nga ana tjetër, e tunduar nga homologimi nacional-televiziv.

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Karmine Abate ka lindur më 1954 në Karfizi, një komunitet arbëresh, domethënë italo-shqiptar, në Kalabri.
Që në moshë të re emigroi në Gjermani. Sot jeton në Trentino, ku dhe jep mësim. Hapat e para letrare i bëri në Gjermani me përmbledhjen me tregime Muri i mureve (edicioni italisht 1993, tashmë në Oscar Mondadori) dhe me esenë Gjermanikët (edicioni italisht 1986 dhe 2006) të shkruar me Meike Behrmann. Ndër të tjera ka botuar librin me poezi Toka e nisjeve (1996) dhe romanet Vallja rreth (1991), Kryengritja e Skënderbeut (1999), Mes dy deteve (2002) dhe Vitet e shpejta (2008), tashmë të gjithë në edicionet Oscar Mondadori.
Librat e tij, fitues të shumë çmimeve, janë përkthyer në shumë vende.

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Vlerësime

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër

Bëhuni i pari që vlerëson “Shtegtimi i unazës – Karmine Abate”