Shtëpia Botuese Toena

Të dhënat e Librit

Stacione të ndërmjetme – Titos Patrikios

Author:

350ALL

Përktheu: Niko Kacalidha
ISBN: 978 – 99943 – 1 – 282 – 5
Formati: 12×20 cm
Faqe: 172

 

Kategoritë , .

Përshkrimi Librit

Poezia e tij shquhet për origjinalitetin dhe për ndjenjën, që shprehet përmes fjalës me peshë poetike. Edhe pse me një numër të paktë poezish, libri është i mbushur me ndjenjë. Tipari kryesor dallues i tij nuk është pushteti, por magjia, me anë të së cilës çmon bukurinë, por edhe dhimbjen njerëzore.

Titos Patrikios lindi në vitin 1928 në Athinë, ku u diplomua për drejtësi. Studioi gjithashtu sociologji dhe filozofi në Paris e Sorbonë. Gjatë viteve ’50 ishte i internuar nëpër ishujt e Greqisë. Ka jetuar për një kohë të gjatë në Paris e në Romë. Vepra e tij e zgjedhur poetike është përmbledhur në tre vëllime. Veç poezive, ka botuar edhe prozë, ese, studime, përkthime, etj. Sot Titos Patrikios është një nga poetët e shquar të Greqisë.

Vlerësime

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër

Bëhuni i pari që vlerëson “Stacione të ndërmjetme – Titos Patrikios”