Shtëpia Botuese Toena

Të dhënat e Librit

Toke e dashur

Tokë e dashur

400ALL

Lloji: Poezi të zgjedhura ruse
Përktheu: Vangjush Ziko
Faqe: 184
Formati: 12×20 cm
ISBN: 99943 – 1 – 195 – 6

Përshkrimi Librit

Nëse do ta njohësh një vend nga larg, ta kuptosh e ta përjetosh atë, duhet të lexosh poezinë shkruar nga bijtë poetë. E shkruar që nga fillimi i shekullit të tetëmbëdhjetë dhe gjer në fund të shekullit të njëzet, për treqind vjet me radhë, kjo poezi përbën një guidë të vërtetë artistike, me mënyrën dhe mjetet e saj, e cila të prin për të krijuar një përfytyrim poetik të Rusisë, të natyrës, të jetës, të historisë dhe të shpirtit të saj. Kjo përmbledhje, “Ej, Rusia ime!”, është pjesa e tretë e Antologjisë së Lirikës Ruse të përbërë nga: “Treqind vjet dashuri” (2004), “Këmbana e mbrëmjes” (2005) dhe “Pegasi rus”, në proces pune.

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Vlerësime

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër

Bëhuni i pari që vlerëson “Tokë e dashur”